• pd-vilina-vodica-5
  • pd_vilina_vodica_2
  • pd_vilina_vodica-6
  • pd_vilina_vodica-7
  • pd_vilina_vodica_8

Покровитељи Буковачког маратона

sport-i-omladina-vojvodine.jpg

Huascaran 2013

Ко је на вези

We have 8 guests and no members online

1117556
Your IP: 3.237.94.109
Server Time: 2020-09-30 05:34:14

ULTRAFRESH 2008

 

 

Ове године се задесило да је Ултра Фресх планиран за 16/17. фебруар, тј. недељу дана након годишње скупштине нашег друштва и недељу дана пре Трема – таман! Како је нама учествовање на овој акцији већ постала традиција, све остале обавезе смо изорганизовали у односу на њу.

 

Скуп „Вилењака” и још пар планинара из других друштава је био код мене у 19х. Кренули смо неких сат времена касније и са буса смо покупили још пар људи, тако да нас је 11-оро (8+3) кренуло пут дома.

А на дому – хаос! Већ се била скупила гомила света, што познатог, што непознатог. Срећом, собе смо резервисали дан раније, тако да смо се без проблема сместили. А онда је Дејан кренуо у кухињу да спреми свој специјалитет, макароне са 5 јаја (ни мање, ни више, иначе то није то) – да деца не би случајно кренула гладна на стазу. J Нисам их пробала, али ни најмање не сумњам да су биле одличне, с обзиром да су збрисане у хипу из ђувеча.

 

Готово одмах по доласку, Никола ми се похвалио једном од новина – ПЕЧАТОМ Ултра Фресха, на коме доминира отисак планинарске ципеле. Како рече, било је и крајње време да се он направи, јер је то био 10. званични, односно 11. незванични УФ. 

Следећа новина: концерт у 23:15 бенда  „Тхе Унеxпецтаблес”- свака част, момци, на изведби, посебно ми се свидео онај део са метлом J Трећа новина, коју су момци контали већ дуже време, јесте да предају вођство неком из групе на 15мин.

Морам признати да је све, од првог до задњег момента, било еxтра. Прво, друштво је било одлично. Друго, тло је било углавном под снегом. Треће, видљивост је била добра.

 

 

Готово 60 људи је кренуло на стазу и скоро сви су је прешли (била је и нека скраћена варијанта). Мислим да не бих умела да скапирам на карти куда смо све тачно прошли, али је било крајње занимљиво. На неким местима се стварно морало опрезно кретати, на некима смо пролазили кроз бодљикаво жбуње (још имам подсетнике) , на неким је било једноставније спустити се на гузи, а два успона су баш била добра. Никола и Андреј су се смењивали у вођству, док је Зози припала досадна улога „чистача”. Што се тиче препуштања вођства неком из групе, није било баш као што је и била идеја, тј. да се једно од осам имена извуче из шешира, него је Никола једноставно прозвао Јову Илића, Мишу Николића и мене да водимо где год хоћемо. Сво троје смо се одлучли за потпуно различите варијанте, при чему је Мишина била најкраћа, јер су њему,из разумљивих разлога,дате само 3мин. J

Око 4х смо се вратили на дом, да бисмо тек неких сат времена касније отишли на спавање. Чак се била скупила екипа на стоном тенису. Јасно је да у то доба не може бити стриктног  поштовања правила игре, тако да је било смејурије, пошто смо имали и публику.

Од нас 11, осморо нас је ујутро отишло и на редовну недељну шетњу (ни то нас није мрзело) са удруженим снагама „Вилењака” и „Железничара”, који нису могли да се начуде како смо свежи и одморни, одакле нам снаге да још пешачимо и при томе се све време церекамо као луди.

Закључак свега овога јесте да је ово био најбољи Ултра Фресх до сада и да једва чекамо следећи!

 

 

Соња