• pd-vilina-vodica-5
  • pd_vilina_vodica_2
  • pd_vilina_vodica-6
  • pd_vilina_vodica-7
  • pd_vilina_vodica_8

Покровитељи Буковачког маратона

sport-i-omladina-vojvodine.jpg

Huascaran 2013

Ко је на вези

We have 19 guests and no members online

1200138
Your IP: 3.227.235.216
Server Time: 2021-09-23 08:58:06

МЕМОРИЈАЛНА ШЕТЊА „БРАНИСЛАВ ВЈЕРГ“ - 2018.

 

Bane Vjerg

Планинарско Друштво „Вилина Водица" Буковац je четвту годину за редом организовала пешачење у знак сећања на Банета. Као и сваке године планинарска акција је носила назив „меморијална шетња" „Бранислав Вјерг" и одржана је првог викенда у децембру месецу. Тачније у недељу 02.12.2018. године на окретници у Буковцу у 09.00 сати било је договорено место за полазак. Слоган "сачекаћемо да стигне аутобус" остао је још од времена када је Бане водио своје шетње и планинарске стазе. Тако је било и овог пута.

Подписивање учесника на један заједнички списак, поздрав са пристиглим пријатељима, познатим планинарима и онима који су сваке године са нама, била је процедура коју радимо сваке године.
Кратак говор и упознавање описом правца стазе. Колона учесника меморијалне шетње „Бранислав Вјерг" је кренула из Буковца око 09.20 правцем преко мајдана до Авале. Ту је била прва пауза и место одакле су учесници имали избор за одлазак до планинарског дома на Стражилову. Даље на траси била нам је Масна ћупа, Столови, Бранков гроб, планинарски дом на Стражилову, Буковац.
Стаза меморијалне шетње била укупне дужине око 15 км и намењена је свим узрастима, а темпо је био прилагођен према најспоријем учеснику. Правили смо доста пауза уз пут, сечекивали једни друге, а пре свега уживали у лепом и сунчаном дану са снегом. Били смо сведоци да за овакао леп дан и осећај да смо негде на другој страни света, стварно не треба пуно. Сваким кораком и лаганим темпом уживали смо у ономе што нам даје планина, сетили смо се свих оних акција и стаза које смо обилазили са Банетом. На којим је баш он био на челу колоне. По доласку на планинарски дом на Стражилову свако од учесника добио је беџ, као мали знак пажње и захвалност за учешће на меморијалној шетњи „Бранислав Вјерг". Да би слика била кристално јасна где смо дошли „као пекмез на крофну" легле су нам баш исте те крофне. Овога пута за ову прилику, са великим задовољством и великог срца, спремила је Рада. Мало дужа пауза уз пријатан боравак уз квалитетну услугу дежурог особља на планинарском дому Стражилово завршавамо, јер нам остаје још 3,5км спуштања у Буковац. Укупан број учесника на меморијалној шетњи „Бранислав Вјерг" био је 96, а пешачење смо завршили у 15часова, на истом оном месту одакле
смо кренули из Буковца.

Захваљујем се свим учесницима као и свима који су својим скромним трудом допринели да се одржи меморијална шетња „Бранислав Вјерг. Видимо се и следеће године.

Буковац, 03.12.2018.                                                                                       

 

Извештај написао

Жељко Дулић